Gemeente‎ > ‎

Commissie van Beheer

Ontruimingsplan Pnielkerk te Kerkwerve
 
Korte instructie voor gemeente
(De volledige versie van het veiligheidsplan en de instructiekaart zijn als bijlagen aan deze pagina toegevoegd.)

Voor het kerkgebouw van de Pnielkerk te Kerkwerve is een veiligheidsplan van kracht. Dat betekent dat er voor een aantal noodsituaties een scenario klaar ligt over wie wat doet. Dat is niet alleen van belang voor de  hulp verleners maar ook voor u. Zoals u thuis moet weten wat te doen ‘als de sirene gaat’, zo ook in de kerk. Neem daarom aandachtig notie van onderstaande. 
                                                                                              
Evacuaties
In geval van nood (bv. brand) moet het kerkgebouw zo snel mogelijk worden ontruimd. Volg in alle gevallen de aanwijzing van de Ouderling van Dienst/eigen predikant op. De Ouderling van Dienst (OVD) zal altijd aangeven dat er ontruimd gaat worden. Het is van belang dat u de aanwijzingen van de  OVD opvolgt.
Bedenk: u weet niet waar de noodsituatie is en loopt misschien recht op het onheil af en brengt daardoor u zelf in gevaar maar ook degenen die u zoeken.
De kinderen in de crèche zullen met hun oppassers en de ouderlingen naar buiten komen.
Loop rustig naar buiten, ga uiteraard niet naar het toilet, haal ook uw jas niet op. Let op mensen om u heen. Sust degen die in paniek raken, zij trekken anderen mee. Als u buiten bent , ga dan niet onmiddellijk naar huis, maar ga naar het parkeerterrein  tegen het dorpshuis. Merk op of u iemand mist. Als er iemand ontbreekt moet het (brandende)gebouw betreden worden door de brandweer. Daarom nogmaals: ga niet direct naar huis. Op het parkeerterrein worden ouders weer met kinderen van de crèche herenigd.
 
Medische noodsituaties
Als er iets in de kerk iets gebeurd is de koster in beginsel de eerste die polshoogte neemt. Gebeurt er iets naast u, wat hij niet ziet  steek dan u hand omhoog en dan zal de koster met een hulpverlener eerste hulp verlenen. Raak niet in paniek, zit u in de weg, ga dan elders zitten maar voor het overige blijf op uw plek. Laat de deskundigen zo goed en snel mogelijk hun werk doen.
 

Ċ
Peter van den Hoek,
15 feb. 2012 04:25
Ċ
Peter van den Hoek,
15 feb. 2012 04:25