Jeugdvereniging‎ > ‎

Jeugdvereniging 2016 Putten

Misschien heeft u er al het één en ander over gehoord; ons gezellige jv-weekend. Dit jaar waren we weer met een leuke groep jongeren een eind weg van Kerkwerve.

Toen vrijdag ook de laatkomers aangekomen waren in Putten en alle kamers verdeeld waren, hebben we een zeer fijne uitleg gehad van Ds. Fokkema over de wapenrusting. De wapenrusting stond dit weekend centraal en daar mochten we dan ook over nadenken.

De jv van Nijkerk had voor ’s avonds (wat uiteindelijk ook ’s nachts werd) een tocht uitgezet in het bos. Na een lang eind lopen gingen we allemaal moe ons bed in… Nee, niet allemaal. Sommigen bleven op want zo lang was het toch niet meer tot we ’s ochtends moesten ontbijten. Al vroeg moesten we namelijk aan de gang voor anderen die het minder hebben dan wij. Er zijn allerlei vormen van vrijwilligerswerk gedaan. De één ging schilderen, de ander in de tuin werken en weer een ander ging pannenkoeken bakken voor kinderen van vluchtelingen.

’s Middags waren we dan ook voldaan en gingen we naar een plek waar je kon kanoën, luieren en
voetballen. Een speeltuin voor ons allemaal! Gelukkig hadden we goed weer en konden we ’s avonds
ook nog barbecueën. Daarna hebben we nog een Bijbelstudie gedaan.

Zondagochtend hebben we een doopdienst meegemaakt in de kerk van Nijkerk en mochten we
luisteren naar een preek over Psalm 105:1-11. Daarna was het tijd voor koffie en een lekkernij van bakkerij Ten Hove die ons het hele weekend verwend heeft!

’s Middags werd er gekookt, verschillende spelletjes gespeeld en ook werd er een rondje gewandeld.
’s Avonds mochten we weer in Nijkerk een dienst bijwonen die over ons thema ging: de wapenrusting van het geloof. Na de dienst hebben we samen met de jv daar gezellig koffie gedronken en nog een aantal vragen behandeld over het onderwerp. ’s Avonds hebben we nog een reclame-spel gedaan waarbij we allemaal uitgedaagd werden om toch nog even diep na te denken. Daarna is het gebruikelijke weerwolven nog een lange tijd gespeeld totdat het tijd werd om naar bed te gaan.

Er moesten namelijk al wat mensen vroeg uit de veren om naar school te gaan; gelukkig waren we
allemaal (ongeveer) op tijd! (;

Anne Verboom